Mesajul CCA adresat radiodifuzorilor aflati sub jurisdictia RM

Vin ,Aprilie 10, 2009 - 15:37

Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, monitorizează cu atenţie reflectarea evenimentelor din ultimele zile de către instituţiile audiovizuale şi îşi exprimă, repetat, îngrijorarea în legătură cu interpretarea distorsionată de către unele posturi de televiziune şi radio a evenimentelor care au avut loc în municipiul Chişinău, însoţite de acţiuni violente şi acte de vandalism.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului solicită radiodifuzorilor aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova să evite în buletinele de ştiri subiecte şi comentarii care incită la violenţă publică, la manifestări ce atentează la integritatea teritorială a Republicii Moldova, la uzurparea puterii de stat.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului dispune de informaţii, potrivit cărora unii distribuitori de servicii exclud în mod voluntar posturi de televiziune, în special cele naţionale, din listele de canale aprobate de CCA, fapt ce constituie o încălcare flagrantă a legislaţiei în vigoare.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului atenţionează radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii că în cazul derogărilor de la prevederile legale, va acţiona prompt şi va sancţiona radiodifuzorii respectivi, în conformitate cu prevederile Codului audiovizualului.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului, de asemenea, condamnă tentativele de ameninţare a jurnaliştilor care pun în pericol posibilitatea de aşi exercita neîngrădit atribuţiile profesionale privind reflectarea obiectivă, echidistantă şi imparţială a evenimentelor.

Comunicate de presă

 • Sâm ,Decembrie 09, 2017 - 18:14

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin Decizia nr. 31/226 din 01.12.2017 (publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 429-433 din 08.12.2017), anunță un nou Concurs de selectare a proiectelor de emisiuni care abordează subiecte și probleme de interes public, a căror producere va fi susținută financiar din sursele Fondului de susținere a radiodifuzorilor, pentru anul 2017.

 • Vin ,Decembrie 08, 2017 - 15:10

  TÂRGUL DE CRĂCIUN, ORGANIZAT DE GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

  În acest an, de sărbători toate străzile capitalei duc spre 31 August 1989

 • Vin ,Decembrie 08, 2017 - 10:21

  Parlamentul Republicii Moldova, în ședința plenară din 07 decembrie 2017, a numit trei noi membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului: Dorina Curnic,  Tatiana Buraga şi Veronica Cojocaru.

  Noii membri ai CCA îi înlocuiesc pe Dinu Ciocan, Mariana Onceanu-Hadârcă şi Nicolae Damaschin, ale căror mandate au expirat în luna mai 2017.

  Serviciul Comunicare și relații cu publicul