Mesajul CCA adresat radiodifuzorilor aflati sub jurisdictia RM

Vin ,Aprilie 10, 2009 - 15:37

Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, monitorizează cu atenţie reflectarea evenimentelor din ultimele zile de către instituţiile audiovizuale şi îşi exprimă, repetat, îngrijorarea în legătură cu interpretarea distorsionată de către unele posturi de televiziune şi radio a evenimentelor care au avut loc în municipiul Chişinău, însoţite de acţiuni violente şi acte de vandalism.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului solicită radiodifuzorilor aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova să evite în buletinele de ştiri subiecte şi comentarii care incită la violenţă publică, la manifestări ce atentează la integritatea teritorială a Republicii Moldova, la uzurparea puterii de stat.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului dispune de informaţii, potrivit cărora unii distribuitori de servicii exclud în mod voluntar posturi de televiziune, în special cele naţionale, din listele de canale aprobate de CCA, fapt ce constituie o încălcare flagrantă a legislaţiei în vigoare.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului atenţionează radiodifuzorii şi distribuitorii de servicii că în cazul derogărilor de la prevederile legale, va acţiona prompt şi va sancţiona radiodifuzorii respectivi, în conformitate cu prevederile Codului audiovizualului.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului, de asemenea, condamnă tentativele de ameninţare a jurnaliştilor care pun în pericol posibilitatea de aşi exercita neîngrădit atribuţiile profesionale privind reflectarea obiectivă, echidistantă şi imparţială a evenimentelor.

Comunicate de presă

 • Vin ,August 03, 2018 - 16:37

  În conformitate cu Regulamentul cu privire la ocuparea funcţiei publice vacante prin concurs aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 201 din 11 martie 2009, Consiliul Coordonator al Audiovizualului anunţă concurs pentru ocuparea următoarelor funcţii publice vacante:

  Specialist, Direcţia monitorizare radio

  Specialist,  Direcţia monitorizare TV

  Specialist superior, Direcţia monitorizare TV

 • Mie ,August 01, 2018 - 16:25

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 01 august 2018, în ședință publică. 

 • Mar ,Iulie 24, 2018 - 13:46

  La data de 17 iulie curent, Cristina Duca, Membră a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, a participat la lucrările celui de-al patrulea subcomitet al Comisiei Europene: Știință și tehnologii, societate informațională, politici în domeniul audiovizualului, educație, instruire și tineret, cultură, sport și educație fizică, care a avut loc la Bruxelles.