Serviciul de presă

 • 19 Mai

  Stimaţi colegi, reprezentanţi ai radiodifuzorilor şi mass-media,

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului are o responsabilitate enormă, care rezidă, în primul rând, în preocuparea pentru îmbunătăţirea serviciilor media audiovizuale, inclusiv prin coordonarea, autorizarea şi monitorizarea activităţii radiodifuzorilor, astfel încât prin pluralism eficient şi profesionalism publicul să devină beneficiarul unor informaţii corecte, echidistante şi operative. Este foarte important ca alegerile în Republica Moldova să le câştige cetăţenii şi nu televiziunile.

 • 12 Mai

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 12 mai  2017, în ședință publică.

  Dnii Dinu Ciocan, președinte, și Nicolae Damaschin, vicepreședinte CCA, și-au prezentat demisiile din funcțiile de președinte și vicepreședinte din proprie inițiativă. În acest context, dnii Dinu Ciocan și Nicolae Damaschin au mulțumit membrilor și angajaților CCA pentru încrederea și suportul oferit în activitatea desfășurată pe perioada mandatelor.

 • 3 Mai

  Ziua Internațională a Libertății Presei este un prilej de a evoca meseria de jurnalist și de a consolida statutul libertății de exprimare și a informației, factori esențiali pentru existența unei societăți democratice, dar și pentru exercitarea altor drepturi și libertăți fundamentale ale omului în interesul siguranței naționale.

 • 27 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 27 aprilie  2017, în ședință publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat Raportul de monitorizare a serviciilor de programe ale posturilor de televiziune „Moldova-1”, „Publika TV”, „Canal 3”, „TV 7”, „Prime”, „CTC Mega”, „Euro TV”, „Realitatea TV”, „N4”, „TVC 21”, „Accent TV”, „ITV”, „NTV Moldova”, „Noroc”, „RTR Moldova” și „Ren Moldova” la capitolul respectării art. 11 alin. (3) din Codul audiovizualului, pentru o perioadă de 7 zile fiecare. Datele raportului au atestat că din 16 posturi monitorizate, „Noroc”, „N 4”, „Moldova-1” și „ITV” respectă volumul producției proprie și autohtonă cu caracter informativ și analitic difuzat în limba română de 80%.

 • 27 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 27 aprilie  2017, într-o nouă ședință publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a acordat susținere demersului Asociaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare în Moldova și a recomandat posturilor de  televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, difuzarea, cu titlu gratuit, a emisiunilor realizate în cadrul proiectului de pionierat pe piaţa media din Republica Moldova „Punţi către Europa”. Seria de documentare „Punţi către Europa” are drept scop promovarea valorilor europene şi va contribui la informarea obiectivă a publicului despre experienţa de aderare la Uniunea Europeană a altor state.

 • 24 Martie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 24 martie  2017, în ședință publică.

 • 7 Martie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 7 martie  2017, în ședință publică.

 • 22 Februarie

  Luînd în considerare că în ultimul timp se vehiculează tot mai intens zvonurile precum că CCA ar fi sistat emisia posturilor de radio și TV „Vocea Basarabiei”,  Consiliul Coordonator al Audiovizualului vine cu următoarele precizări.

 • 20 Februarie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a autosesizat referitor la difuzarea, pe data de 19 februarie 2017, de către postul de televiziune „Prime” a filmului documentar „Украина в огне” („Ucraina în flăcări”), preluat de la postul de televiziune din Federația Rusă ”Первый канал” (regizor – Igor Lopatonok, producători – Igor Lopatonok și Claire M. Stein, producător executiv – Oliver Stone).

 • 13 Februarie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului adresează cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor radiodifuzorilor din Republica Moldova cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului – World Radio Day!